Wednesday, September 12, 2012

Edebiyatin Tanitimi Olur Mu?

Bir iki gün önce Hüseyin Bey'in blogunda bir yazisina rastladim. Yazmak kadar okutmak da önemlidir diyor ve uzun zamandir yazdiklarini okutmak icin taktire sayan bir emek sarf ediyor. Yalniz, bu düsüncesinden dolayi menfi elestiri almis bir diger yazardan. 

Ben, Hüseyin Bey'in düsüncesine katiliyorum. Eger bi takim fikir, düsünce, his ya da tahayyülünüzü sadece kafanizdan gecirmek yerine kayda geciriyorsaniz; kayda gecirdiginiz bu yazini günlük olarak ve sadece kendiniz icin saklamak yerine tefrika edilsin istiyorsaniz insanlarla paylasmak istediginiz bir derdiniz, düsünceniz, hayaliniz var demektir. Bu motivasyon ile elbette yazilanlar tanitilacaktir, gerektiginde reklami da yapilir, kulaktan kulaga da yayilmasi saglanir. Namertce bir girisim de olmaz bu. Okunmak istemeyen zaten basim yap(tir)maz.

Arkadasim Farlimas birkac gün önce hayal kiriciliktan söz etmisti. Kitap mi yazmak istiyorsunuz? Bunu bir tanidiginiza söyleyin  hemen sizinle dalga gecsin. Maraton mu kosmak istiyorsunuz? Basladiginiz antremanlarinizdan cevrenize söz edin hemen "ama o is öyle olmaz" desinler. Sakin büyük düsünmeyin, aman yeni bir icat cikartmayin, herkes tapu kadastroda memur olsun, iyi bir es bulsun, iki cocugu olsun, emekli olup sonra da iste ölsün gitsin. 

Hepimiz insaniz, en benim diyen bile yeri geliyor etkileniyor, sevki kiriliyor, kalbi kiriliyor. 
Birbirimizi yetersiz hissettirmekten ne zevk aliyorsak? 

Herkesin kendi yolu acik olsun, herkes sevgiyle arzu ettigi noktaya varsin.
Janet.

No comments:

Post a Comment