Monday, September 10, 2012

Bay Cingılbört

Yillarin ayiramadigi dostum Farlimas ile dün gece konudan konuya atladigimiz, tadindan yenmez bir sohbet gerceklestirdik. Sohbet esnasinda konu döndü dolasti modernlestigini sanan cahile geldi. Ne demek istedigimi acayim hemen. Böyle bir cühela sinif söz konusu: Ne kadar konu sekse gelirse o kadar modernlestigini sanan insanlar var. Edepsizliginin farkinda olmayan, haya hissini utanilacak birsey zanneden, arsiz insanlar bunlar. 

Son dönemde karsilastigim ve isittigim dört olayi ayri ayri aktarayim. Olayin kahramanlari (!) cesitli miletlerden, sadece Türk degil. Ortak paydalari cüz'i egitim düzeyleri.

Olay 1: Hanimlar dondurma yiyip sohbet etmektedirler. Odun#1, hanimlara söyle der: "Cekinmeyin dilinizi cikararak yalayin, rahat olun burasi Almanya." 

Olay 2: Genc bir hanim Tchibo'da ic camasirlarin önünde durmaktadir. Odun#2, hanima yaklasir ve sütyen bedenini, kupunu sorar. Kiz sana ne babinda bir kac söz edince "Rahat ol, buralarda normal seyler bunlar" der.

Olay 3: Odun#3, aslinda gayet de mesafeli oldugu hanimin e-posta adresini bir sekilde edinir ve bir mektup yazar. Mektupta özetle söyle demektedir "esim beni bir süre önce terk etti, genc kizlarla tanismak istiyorum, beni üniversiteli kizlarin partilerine ulastirabilir misiniz?"

Olay 4: Gec hanim regl olmus, sancisi var, tatsiz. Neyin var diye soran oduna "basim agriyor" der gecistirir. Odun #4 "yalan söylemene gerek yok, normal seyler bunlar, her kadin yasiyor. Hangi kontrol hapini aliyorsun sen?" diye sorar.

Yorum dahi yapmayacagim, sonucta ziril ziril cahil, bombos insanlar bunlar. Bos zamanini okumakla geciren edebiyatla, müzik yapan müzikle ilerliyorsa; bos vaktini de bedeniyle geciren böyle oluyor iste.

Simdi bu tipoloji Farlimas'a Bay Cingılbört serisini animsatti. Umut Sarikaya'nin emegi. Tespitler de yansitis da mükemmel. Konumuza mükemmel uyuyor. Hatirlamayanlar icin buyrunuz buradan yakiniz ve kendiniz tartiniz, yukarida anilan odunlar birer Bay Cingılbört degil midir? :




Bu arada, Cingılbört serisinde Deborah da apayri bir dünyadir. 
Internette seriyi scan edenler olduysa özlem giderecegim birazdan tüm Cingılbört  ailesi ile. 
Size de tavsiye ederim, eglenmek isterseniz.


Sevgiyle kalin,
Janet.

3 comments:

  1. Farkındalık dolu bir yazı! Hemde "Trajikomik". Hz. Muhammed sav, bu konuda empatiyi tembihler. Bir kişiye der ki; " Şehvetle düşündüğün kadının yerine önce anneni sonra kız kardeşini koy" Onlarada aynı şeyi bir başkası yapsa...

    ReplyDelete
  2. merhaba,

    ne demek istemişsin anlaşılmıyor ki. kafayı sekse takıp iyice deliren ve kendine de etrafına da hayatı zehir edenler mi eleştirdiğin, yoksa bu konularda rahat davranıp, dünyayı yıkacak kadar üzerinde durmayan avrupalılar mı?

    odun demişsin; odun dediklerinden hangisi yabancı (avrupalı, amerikalı vs.) hangisi türk ya da ortadoğulu belli değil.

    Olay 2: Genc bir hanim Tchibo'da ic camasirlarin önünde durmaktadir. Odun#2, hanima yaklasir ve sütyen bedenini, kupunu sorar. Kiz sana ne babinda bir kac söz edince "Rahat ol, buralarda normal seyler bunlar" der. misal burada yaklaşıp bunu soran kim? tezgahtar mı? eğer tezgahtarsa buradaki kız neden böyle bir tepki veriyor? ve hatta eleştirdiğin şey tezgahtara verilen bu tepkiyse o zaman aynı zamanda odun niye tezgahtar oluyor?

    yani anlatmak istediğin şu mudur: ''cahil cühela takımı biraz açılsın, kendine gelsin ama elin avrupalısı, gavuru da karısını kızını peşkeş çekiyor bak cingılbört hahaha'' bu mudur? buysa eğer; kusura bakma ama sen olayı çok yanlış anlamışsın.

    ReplyDelete